24 mai, Ziua Eroilor din Cătanele, sarbatoriti de copiii Asociatiei.

This slideshow requires JavaScript.

HRISTOS S-A ÎNĂLŢAT !
24 mai, este Ziua Eroilor din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre si în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.
În Biserica Ortodoxa Română, sărbatoarea Înăltarii Domnului este ziua de pomenire a eroilor neamului românesc.
Slujba de pomenire în Cătanele, Arges, a fost oficiată după Sfânta Liturghie, de părintele Paul-Adrian Stănescu la monumentul dedicat cinstirii eroilor neamului, ridicat în cadrul Centrului Social al Asociatiei Sfantul Stefan, asociatie pe care părintele o conduce cu multă dragoste şi dăruire.
Copiii din comunitate, aflaţi în grija si atenţia asociaţiei, au venit cu lumânari şi coroane de flori făcute chiar de mânuţele lor, depunandu-le cu mult respect pe monumentul străbunilor eroii. În această zi se cuvine ca mormintele eroilor şi martirilor noştri să nu rămână fără lumânări şi fără flori, prin care noi toti ne exprimăm recunoştinţa.
Au înălţat apoi, din toata inima lor, cântece şi poezii patriotice pentru cei ce s-au jertfit pentru apărarea libertăţii şi demnităţii lor.
Părintele Paul-Adrian Stănescu, doreşte foarte mult să sădeasca în sufletul si coştienţa acestor micuţi, dragostea pentru patrie, pastrarea dreptei credinţe, respectul pentru bravii nostrii eroi, datorită căroră noi astazi ne avem păstrată credinta strămosească şi demnitatea naţională.
Au fost momente pline de încărcătura emoţională.
Cuvintele frumoase ale părintelui, amintind de faptele rămase inca vii, din vieţile acestor bravi eroi, au impresionat profund pe copilaşi şi pe toti cei prezenţi.
Ca răsplată a stradaniei cu care s-au pregătit, părintele a oferit tuturor copiilor, dulciuri invitandu-i pe toţi la masă, unde s-au facut rugăciuni spre pomenirea bravilor eroi ai localitaţii Cătanele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s